Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au vizitat, joi, santierul centurii ocolitoare a Sibiului, promitand ca din decembrie sibienii vor scapa de traficul greu, intrucat soseaua ocolitoare va fi data in folosinta.

Emil Boc si Radu Berceanu au aterizat cu un elicopter direct pe centura ocolitoare a Sibiului, dupa care au strabatut-o de la un capat la altul cu masina.

La finalul inspectiei, premierul a declarat ca a venit la Sibiu pentru a le transmite locuitorilor municipiului increderea ca lucrarile vor fi gata la timp si a promis ca in decembrie centura va fi data in folosinta.

"Sunt aici ca sa ne convingem ca in decembrie sibienii scapa de cosmarul traficului greu care traverseaza orasul. Sibienii sa isi faca poze cu traficul greu in oras pentru ca nu vor mai avea pentru foarte mult timp de acum incolo", a completat el.

Premierul a discutat cu reprezentantii firmelor constructorare, a fost pus la curent cu stadiul actual al lucrarilor si a primit asigurari ca lucrarile vor fi gata la timp.

"58 milioane de euro? Nu am crezut ca este asa scumpa. Anul acesta se circula pe centura si faptul ca se incadreaza in regimul autostrazilor este un mare argument in plus in sustinerea financiara", le-a spus el parlamentarilor PDL de Sibiu care l-au insotit pe santier.

Centura ocolitoare a Sibiului va avea 23 de kilometri, dintre care mai mult de jumatate in regim de autostrada. Cei 23 de kilometri sunt impartiti in doua tronsoane, primul fiind realizat de Max Boegl si Geiger, iar al doilea de Vectra Service din Brasov.

Lucrarile au inceput in primavara anului 2003, iar in toamna anului 2006 ar fi trebuit sa fie incheiate. La termenul de finalizare insa, abia 40 la suta din centura ocolitoare era gata si, din cauza intarzierilor prea mari si a depasirii costurilor prevazute in contract, Ministerul Transporturilor a reziliat, in octombrie 2006, contractul cu constructorul initial al centurii, firma italiana Todini Construtioni Generali.

In mai 2007, a fost incheiat un nou contract de constructie, termenul fiind aprilie 2011. Autoritatile din Sibiu au cerut insa in repetate randuri ca termenul sa fie devansat, iar autostrada sa fie data in folosinta la finalul anului 2010, iar constructorii au promis ca vor realiza acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.