Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca normele de aplicare a OUG 58/2010 vor fi modificate astfel incat persoanele care platesc contributii pentru venituri de natura profesionala sa aiba stagiu complet de cotizare si doar punctajul obtinut sa fie mai mic, in functie de contributie.

Ministrul a precizat ca, in prezent, persoanelor care platesc contributii la pensii sau la somaj din venituri profesionale, inclusiv din drepturi de autor, li se acorda doar o treime din stagiul de cotizare, iar acest lucru urmeaza sa fie corectat, scrie MEDIAFAX.

"O sa fie probabil niste precizari in norme, precizarea de baza, care probabil va fi aprobata astazi (miercuri - n.r.) in sedinta de Guvern, se refera la faptul ca cei care platesc contributii la pensii sau la somaj li se considera, prin faptul ca platesc contributii individuale de 10,5 la suta, spre exemplu la pensii, li se considera, incorect, o treime din stagiul de cotizare", a declarat ministrul Muncii.


Seitan a explicat ca plata contributiei pentru pensii, de 10,5 la suta, va intra ca stagiu de cotizare complet, singura diferenta fiind la punctajul obtinut pentru pensie.

"Singura diferenta e ca punctajul obtinut va fi ceva mai mic pentru ca ai platit mai putin", a mai spus ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.