Muncitorii de la Uzina Dacia sunt nemultumiti, dupa ce au aflat ca administratia a propus majorarea salariala a celor de la departamentul de management, ceea ce ar duce la dezbinarea echipei, dupa cum apreciaza liderii Sindicatului Automobile Dacia.

Sindicatul Automobile Dacia are dreptul legal, stipulat contractual, de a se intalni cu membrii de sindicat, fiind anuntata si conducerea uzinei cu 48 de ore inainte, drept pentru care luni dimineata a avut loc o adunare generala la sectia de Presaj, transmite NewsIn.

Chiar daca salariatii departamentului Presaj au intrerupt lucrul timp de o ora, reprezentantii SAD spun ca este un procedeu normal, care este stipulat in contractul colectiv de munca.

"Dimineata am avut o adunare generala la departamentul Presaj. A fost vorba de o adunare generala normala, in care am vorbit de nemultumirile oamenilor. Normal ca a fost intrerupt lucrul, pentru ca a trebuit sa discutam. Avem aceste intalniri cu membrii de sindicat in permanenta", a declarat Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD).

Muncitorii au aflat de propunerea administratiei de la Dacia de a fi marite salariile celor cu functii de conducere, ceea ce ii nemultumeste.
Ion Iordache, vicelider SAD a mai precizat ca propunerea administratiei va fi discutata marti, in cadrul unei comisii paritare.

"Marti avem o comisie paritara in care se va discuta aceasta propunere a administratiei, care, dupa parerea mea, va crea un mare disconfort la Dacia. In contractul colectiv de munca incheiat la inceputul anului nu era prevazuta nici o majorare salariala pentru sectorul management", a mai adaugat Ion Iordache.

Liderii SAD mai spun ca noua administratie de la Dacia incearca dezbinarea echipei, care a avut atatea reusite in ultimii ani. "Muncitorii se simt discriminati. Conducerea uzinei incearca prin aceasta masura sa dezbine echipa care a avut succese notabile in ultimii ani", a mai declarat viceliderul SAD.

Dupa intalnirea de marti, din cadrul comisiei paritare, sindicalistii vor avea adunari generale si cu angajatii altor sectii din Uzina Dacia, pentru a afla si punctele lor de vedere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.