Informatiile contradictorii care vin din partea reprezentantilor statului cu privire la oportunitatea de privatizare a unor companii in acesta perioada sunt surprinzatoare, a declarat marti presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, in cardul unei conferinte de presa.

"Suntem oarecum surprinsi de informatiile contradictorii care vin din partea autoritatilor cu privire la oportunitatea privatizarii in aceasta perioada. Credem totusi ca masurile anuntate, cel putin pe partea Minsterului Economiei, vor merge inainte si vor prinde contur in perioada urmatoare", a declarat Stere Farmache, referindu-se in primul rand la decizia Ministerului Transportului de a nu mai privatiza o parte din procentele detinute de stat in cadrul marilor aeroporturi, transmite NewsIn.

El a precizat ca exista o comunicare pozitiva cu autoritatile, cu Ministerul Economiei, dar ca in ultima perioada, date fiind preocuparile care tin de regimul de austeriate, privatizarea companiilor nu mai este o prioritate, aceasta a trecut pe plan secund.


Stere Farmache a subliniat faptul ca privatizarile nu ar trebui sistate din cauza crizei economice.

"Nu cred ca perioada pe care o traverseaza Romania trebuie sa fie un impediment in desfasurarea acestui proiect. Nimeni nu poate anticipa ce se va intampla in 2010, 2011 sau in 2012. Exista intr-adevar opinii ca economia isi va reveni. La ce nivel si in ce perioada, asta nu pot sa spun", a declarat Farmache.


El a declarat ca cel mai bun exemplu este o tara din regiune, unde cu cu numai o saptamana in urma, 230.000 de investitori au susbcris la un IPO (n.r.-oferta publica initiala), al unei companii din domeniul energetic.

"Cred ca o astfel de oferta poate sa reprezinte o oferta-soc pentru piata de capital din Romania. Un program de privatizare care sa poarte un nume. Un program care sa aiba un grafic care sa includa companiile. Este de preferat ca un astfel de program sa inceapa printr-o tranzactie importanta si este de dorit ca un astfel de program sa se incheie tot printr-o tranzactie importanta", a declarat Farmache.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

El a sublinat importanta listarii companiilor la care statul este actionar, ca factor determinant in cresterea pietei de capital. Companiile cele mai importante in procesul de privatizare sunt cele din sectorul energetic, al infrastructurii si al transporturilor, a precizat Farmache.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.