Anchetatorii au pus sechestru pe cinci hoteluri, dintre care trei in Bucuresti si alte doua pe litoral, precum si pe 20 de apartamente, fiind totodata instituit sechestru asigurator si asupra a peste 150 de masini si utilaje agricole, in dosarul privind falimentarea Rodipet, spun surse judiciare.

Potrivit surselor citate, cele trei hoteluri din Capitala care au fost disponibilizate sunt in Piata Kogalniceanu, in Colentina si in zona Batistei. De asemenea, celelalte doua hoteluri sunt situate in Mamaia si Venus, transmite NewsIn.

Totodata, au fost ridicate 12 persoane pentru audieri. Perchezitiile au fost efectuate marti dimineata de politisti sub coordonarea procurorilor DIICOT, in mai multe locatii din Capitala si din judetele Constanta si Ilfov.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala fata de noua persoane din cele 12 ridicare pentru audieri, care, sub coordonarea lui Hassan si Mehdi Awdi, au produs un prejudiciu total de 35,5 milioane de euro societatii Rodipet, prin incheierea mai multor contracte defavorabile societatii, potrivit unui comunicat remis de DIICOT.

Astfel, DIICOT arata ca marti dimineata au avut loc mai multe perchetitii, atat in Bucuresti, cat si in judetele Constanta si Ilfov, "in vederea documentarii activitatii infractionale desfasurate de grupul infractional organizat ce a avut ca scop insusirea, folosirea si traficarea activelor SC Rodipet SA, (actual SC Network Press Concept SA) si transferul ulterior al sumelor de bani si bunurilor cunoscand ca provin din savarsirea infractiunilor".

DIICOT sustine ca cercetarile facute pana in prezent in aceasta cauza arata ca in toata perioada post-privatizare, respectiv ulterior incheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, "profitand de inexistenta controlului post-privatizare, a controalelor vizand respectarea regulilor financiare dar si de pozitia dominanta in AGA, au desfasurat o politica de falimentare a societatii concretizata in incheierea unor contracte de imprumut, consultanta, reprezentare, vanzare, prestari servicii, total defavorabile societatii".

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, iar interventia s-a realizat cu sprijinul Jandarmeriei Romane, iar suportul tehnic al operatiunii a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii, se arata in comunicatul de marti al DIICOT.

Citeste si:
Statul vrea ca CEC Bank să vândă polițe RCA
Soluția statului în fața...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.