Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihai Dumitru, a declarat ca va disponibiliza pana la sfarsitul acestui an 2.800-2.900 de angajati din toate structurile ministerului.

"Dupa o prima evaluare vom disponibiliza pana la sfarsitul anului 2.800 - 2.900 de angajati din toate structurile ministerului. Din judete vor fi foarte multi, peste 2.000", a mentionat ministrul.

"Trebuie sa ne incadram in limitele bugetare pe care le avem", a declarat ministrul, intrebat de ce angajatii din minister au primit salarii mai mici luna aceasta.

"A aparut legea 68 pe 2010, legea responsabilitatii fiscale. Fiecare operator de credite va lua masurile necesare sa se incadreze in bugetul acestui an. Am taiat un spor de conditii vatamatoare care era de 10%", a explicat el, citat de NewsIn.

Mihail Dumitru declara in 18 mai ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), inclusiv institutiile subordonate, isi vor reduce personalul cu 20-25%, de la 1 iunie.

"Am taiat deja pozitia de subsecretar de stat si am ramas cu cei trei secretari de stat. In cadrul MADR, lucreaza sub 400 de functionari publici, iar in total, incluzand agentiile si institutiile subordonate, sunt circa 11.000 angajati
", preciza atunci Dumitru.

Intrebat daca aceasta masura se va aplica inclusiv celor doua agentii din cadrul MADR care gestioneaza fonduri europene, ministrul a declarat in 18 mai ca reducerea de personal se va aplica tuturor. "La Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sunt 5.250 angajati, iar la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) sunt 1.600 salariati", a afirmat Mihail Dumitru.

Ministerul Agriculturii a anuntat, de asemenea, in 14 mai ca va reduce cu 25% toate sumele alocate in 2010 pentru convorbiri telefonice, achizitii de mobilier de birou, obiecte de inventar, consumabile/rechizite, deplasari interne si externe, chirii, estimand ca economia totala realizata la bugetul de stat va fi de circa 750.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.