Peste 60% dintre romanii din mediul urban cred ca Romania va fi in criza inca 1-5 ani, cei mai multi dintre acestia anticipand continuarea situatiei actuale timp de 3-5 ani.

La mijlocul anului trecut, 55% dintre romani plasau la 1 -5 ani intervalul in care criza se va manifesta.

Mai mult, intamplarile recente din mediul politic si economic au creat multa tensiune, astfel incat 22% dintre romani considera ca Romania va iesi din criza in mai mult de sase ani, comparativ cu un procentaj de 9% inregistrat la mijlocul anului trecut, scrie BloomBiz.

"Exista totusi un procentaj rezervat celor care considera ca Romania nu este afectata de criza, de 7%, care s-a mentinut comparativ cu anul trecut. Aceasta opinie este impartasita semnificativ mai mult de catre tineri, adica persoanele cu varsta pana la 24 de ani, pentru care efectele crizei financiare trec insesizabile", se arata in studiul 360insights.

Compania de cercetare a expus o lista de cheltuieli repondentilor, care au ales primele trei costuri lunare din punctul de vedere al dificultatilor intampinate la plata. 60% dintre persoanele intervievate au mentionat, printre cele trei tipuri de cheltuieli, ca platile la utilitati sunt dificil de achitat, in timp ce 51% au spus ca produsele alimentare sunt una dintre cheltuielile greu de sustinut, scrie Financiarul.

In topul celor mai impovaratoare cheltuieli urmeaza costurile legate de televiziune, telefon si internet (22%), intretinerea copiilor (20%), dar si ratele lunare pentru plata creditelor (19%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.