Mai multe tari emergente vor deveni motorul revenirii economice, potrivit unui studiu al companiei de consultanta AT Kearney, bazat pe datele din ultimii ani.

Turcia

Turcia ocupa a treia pozitie in topul tarilor emergente ce vor iesi cel mai repede din criza cu un PIB nominal de 730 miliarde dolari in 2008 si cu o paritate a puterii de cumparare de 0,9. Produsul Intern Brut al Turciei a scazut cu 4,7% in 2009, dar tara a iesit din recesiune in ultimul trimestru al anului, cu o crestere economica de 6%. Economia Turciei ar putea creste cu 6% in acest an, peste estimarea autoritatilor de la Ankara, de 3,5%, iar deficitul de cont curent al tarii din acest an poate fi usor finantat, potrivit Bancii Mondiale (BM).

Coreea de Sud

Coreea de Sud a inregistrat in 2008 un PIB de 930 miliarde dolari, iar datorita scaderii populatiei inregistrata in ultimii ani PIB-ul per cap de locuitor a ajuns la 27.600 dolari. Produsul Intern Brut a crescut in primul trimestru cu 2,1% fata de trimestrul anterior, peste estimari a anuntat recent banca centrala a Coreei.

Mexic

In 2008 PIB-ul Mexicului a fost de 1.100 miliarde dolari, in timp ce paritatea puterii de cumparare a fost cea mai mare dintre economiile ce vor reprezenta motorul de crestere al economiei globale. Produsul Intern Brut per capita a fost de 14.500 dolari.

Citeste integral topul tarilor care devin locomotiva economiei globale pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.