Inginerie sau stiinte economice. Acestea sunt cele mai multe specializari pe care le-au absolvit in facultate majoritatea celor mai importanti 20 de directori executivi (CEO) din Romania, care conduc afaceri totale de 27,6 mld. de euro.

Cel mai puternic CEO din Romania, avand in vedere cifra de afaceri a companiei pe care o conduce, este Mariana Gheorghe, sefa Petrom. Compania a avut o cifra de afaceri de 4,5 mld. de euro in 2008, arata datele postate pe site-ul Ministerului de Finante, scrie Wall-Street.ro.

Gheorghe a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si este unul din putinii CEO din topul celor mai puternici 20 de sefi de pe plan local care a absolvit un alt profil decat cele tehnologice si economice.

Potrivit datelor centralizate de Wall-Street, 9 din cei 20 de CEO au absolvit un institut politehnic, iar circa 25% din terminat o facultate cu profil economic. Doar sapte din cei 20 de sefi sunt romani, iar restul, expati. Cei mai multi straini sunt din Franta.

Restul articolului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.