Pesimism la Palatul Victoria: declaratiile lui Sebastian Vladescu, ministru de Finante, transmit ingrijorare fata de evolutiile economice din urmatoarele trei-sase luni. In acelasi timp, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, arata cu degetul modul in care decurge dezbaterea politica in Romania.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca nu exista speranta pentru reluarea cresterii economice in viitorul apropiat, avertizand ca "peste trei luni, sase luni sau un an ar putea fi mai rau" decat in prezent, noteza Wall-Street.ro.

"Contextul macroeconomic il tot descriem, insa este mai dificil decat ne inchipuiam acum un an, sase luni, trei luni. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este ca nu exista, in acest moment, semne ca peste trei luni, sase luni, un an ar putea fi mai bine. Ar putea fi mai rau", a declarat Vladescu, potrivit NewsIn. [Vladescu: Este exclus sa crestem taxele in acest an]

Ministrul Finantelor a mai spus ca evolutiile economice de la nivel global au stat la baza "deciziilor extrem de dificile si costisitoare din punct de vedere uman si politic" pe care guvernul este nevoit sa le ia. "Unii incearca sa exprime o oarecare speranta. Finalmente, insa, cifrele statistice ne arata ca aceasta speranta nu este sustinuta in realitate", a conchis Vladescu.

Problema = Debaterea politica deficitara

"Una dintre marile probleme ale Romaniei ramane cum decurge dezbaterea politica, precum si promovarea de politici guvernamentale prociclice", a declarat Mugur Isarescu. Banca centrala sustine ca politica fiscala si salariala prociclica in perioada de boom economic a dus la deteriorarea structurii bugetare si a condus la cresterea deficitului bugetar, mai scrie Wall-Street.ro. [Isarescu: Desi guvernul "a strans cureaua", taxele ar putea creste]

Insa, pe de alta parte, guvernatorul BNR sublinia ca o politica fiscala anticiclica ar fi dus deficitul bugetar al Romaniei la 12% din PIB, iar acum singura solutie este implementarea reformelor structurale.

Cititi si: Cat ne-a costat regimul Basescu?

Iliescu: Boc foloseste "infometarea ca mijloc de asigurare a securitatii"

Citeste si:
DNA: Sechestru pe averile lui Cristian Boreanu si Sebastian Vladescu
DNA: Sechestru pe averile lui...

Cum isi ingroapa Romania banii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.