In luna mai site-urile de recrutare afiseaza peste 22.200 de slujbe, cu 20% in scadere comparativ cu luna precedenta, in timp ce media declinului pe sectoare de activitate s-a cifrat la 13,9%. Afla topul celor mai mici scaderi in functie de sectorul de activitate, potrivit datelor principalelor 22 de site-uri cu oferte de joburi centralizate de catre motorul de cautare de locuri de munca Balaur.ro.

Locul 10: Arhitectura/constructii/imobiliare – 12,9%

Segmentul arhitectura/constructii/imobiliare pune la bataie in luna mai aproximativ 1.614 locuri de munca, cu 12,9% in scadere fata de luna precedenta si cu doar 4% mai putin decat in luna martie. Pentru luna aprilie Capitala a oferit 813 locuri de munca in acest sector.

Locul 9: Secretariat/administrativ - 11,3%

Domeniul secretariat/administrativ a inregistrat un declin al anunturilor de 11,3%, afisand numai 986 de anunturi la nivel national in luna mai. Anunturile prezente pe site-urile de recrutare vin atat din partea companiilor de mici dimensiuni, care remunereaza un astfel de post In medie cu 200-250 de euro, potrivit recruiterilor, cat si din partea multinationalelor si a institutiilor bancare ca BCR, Rompetrol, Raiffeisen Bank, Accenture sau Oracle.

Locul 8: IT/ telecomunicatii - 11%

Altadata vedeta pentru recruiter, sectorul IT/telecomunicatii a inregistrat scaderi de 11% ale numarului posturilor vacante, in conditiile in care in lunile februarie, martie si aprilie s-au inregistrat cresteri de 44%, 14%, respectiv 17%. Cu toate acestea, IT-ul detine suprematia in cea ce priveste cuantumul remuneratiei primite de specialist. Astfel, cel mai mare salariu afisat pe site-urile de recrutare - 4.000 de euro - este alocat unui programator Java.

Citeste integral topul celor mai scaderi ale ofertelor de munca din .ro pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.