Oamenii de afaceri sar in apararea romanilor si propun solutii ce contribuie la iesirea tarii din criza. Dinu Patriciu se numara printre cei ce contesta masurile de austeritate adoptate de Executiv si vine cu o solutionare.
"Reducerea cu 25% a salariilor din sistemul bugetar si a pensiilor cu 15% nu foloseste la nimic. Mai mult, este un chin inutil la care sunt supusi oamenii. In acest mod, se restrang cheltuielile artificiale, dar chinuim sapte milioane debeaba", a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, conform Money.ro.

Ce solutii alternative propune omul de afaceri Dinu Patriciu?

  • Resurse de la stat: 15-20 de miliarde de euro, bani care ar fi putut fi obtinuti prin vanzarea proprietatilor imobiliare ale statului, "in care-si fac veacul toti cei 600. 000 de birocrati. Din vanzarea acestor proprietati s-ar fi putut obtine intre 15 si 20 de miliarde de euro foarte repede", citeaza Realitatea.
  • O alta solutie propusa este este eliminarea celor "600.000 de oameni redundanti" din sistemul bugetar. "Avem 600.000 de oameni care se ocupa numai de plimbarea hartiilor, deci 4 din 5 pot sa plece", sfatuieste afaceristul. O alternativa ar putea fi introducerea sistemelor contemporane de prelucrare digitala a datelor in sistemul de stat, dar si externalizarea unor servicii, spre exemplu externalizarea achizitiilor publice. "Pana si apararea frontierelor poate fi externalizata", a mai spus Patriciu.
  • De asemenea, omul de afaceri a mai propus ca Romania sa-si reduca numarul de ministere la 8 si sa-si injumatateasca numarul de agentii guvernamentale, de la peste 100 la numai 50, scrie Realitatea.
  • Omul de afaceri a abordat si problema reducerii contributiilor la fondul de pensii private obligatorii (pilonul II), spunand ca reducerea acestui pilon reprezinta "o crima". "Fondurile de pensii private reprezinta motorul dezvoltarii economice a Romaniei", a spus Patriciu, atragand atentia ca pensionarii din ziua de azi nu beneficiaza nici macar de banii pe care i-au platit.
  • Omul de afaceri a mai enumerat : Privatizarea depozitelor subterane de gaze si concesionarea zacamintelor de gaze, cat si finantarea lucrarilor publice din surse private prin concesionarea pe termen lung catre intreprinderi serioase, pe baza de licitatii internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.