Planul masurilor de austeritate dictate de criza va fi discutat astazi de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si liderii confederatiilor sindicale.

"Cerem micsorarea fondului de salarii in vederea unor eventuale reduceri diferentiate, in locul reducerii tuturor salariilor cu 25%, si mai solicitam inghetarea pensiilor anul acesta, in locul micsorarii lor cu 15%", a precizat, pentru NewsIn, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, conform NewsIn.

Intalnirea de astazi vine dupa ce premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul isi va asuma raspunderea in fata parlamentului pentru planul de masuri.

Guvernul isi asuma raspunderea pentru masurile de austeritate

In functie de rezultatul discutiilor de la Finante, sindicalistii s-ar putea reuni ulterior pentru a definitiva calendarul protestelor. Ei ameninta ca, daca Executivul nu va renunta la aceste masuri, vor declansa greva generala. Sindicatele din invatamant au anuntat deja ca vor inceta lucrul in 31 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.