Desi in 2009 economia intra in recesiune, iar sectorul privat se ajusta puternic, angajatii din unele institutii ale Statului au continuat sa incaseze lefuri considerabile.
  • Curtea Constitutionala - 5.747 lei/luna : Salariul mediu brut incasat de angajatii de la Curtea Constitutionala anul trecut este de 5.747 de lei pe luna, iar institutia nu a beneficiat in 2009 de fonduri suplimentare pentru acordarea de stimulente angajatilor.
  • Ministerul Afacerilor Externe - 8.059 lei/luna: Ministerul Afacerilor Externe nu a acordat stimulente in anul 2009, dar plateste angajatii cu un salariu mediu brut in suma de 8.059 lei pe luna.
  • Inalta Curte de Casatie - 8.755 lei/luna : Al doilea cel mai mare castig lunar mediu din institutiile statului se regaeste la Inalta Curte de Casatie, unde castigul salarial mediu brut lunar (incluzand stimulentele) al unui angajat era in 2009 de 8.755 lei.
  • Consiliul Superior al Magistraturii - 9.771 lei/luna : Persoanele din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au incasat in 2009 cele mai mari castiguri din randul institutiilor publice, castigul salarial mediu brut al acestora fiind de 9.771 lei pe luna.

Citeste integral topul salarilor din institutiile publice pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.