Astfel, autoritatile elene se gandesc sa dea in judecata bancile americane.

Premierul grec George Papandreou ar putea da in judecata bancile din SUA, care, in opinia sa "au o mare parte din vina" in ceea ce priveste criza din Grecia, relateaza CNN.

Intrebat daca tara sa a fost victima bancilor comerciale americane, acesta a raspuns: "Da, cred ca sectorul financiar are o mare parte din vina", adaugand faptul ca este posibila o actiune in justitie din partea Greciei impotriva bancilor americane, potrivit NewsIn.

Premierul a amintit ca o comisie parlamentara elena ancheteaza in prezent responsabilitatea unor banci americane in actuala criza. "Are loc o ancheta parlamentara pentru a se vedea cum lucrurile au luat o directie gresita si cum s-au aplicat metode negative", a explicat acesta.

Mai mult, parlamentul elen ancheteaza de luni de zile operatiuni efectuate in 2000 de autoritatile Greciei cu ajutorul bancii americane Goldman Sachs, ce au permis ascunderea dimensiunii reale a datoriei tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.