Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) estimeaza o crestere economica neglijabila pentru Romania.

  • In schimb, previziunea de crestere pentru Romania in 2011 este de 3%, arata datele BERD.

Tarile din estul Europei se confrunta cu o perioada nesigura de revenire dupa criza economica globala, existand discrepante mari intre ritmul de crestere al diferitelor tari, la care se adauga riscuri noi, ce rezulta din presiunile fiscale si volatilitatea financiara din vestul Europei, arata raportul BERD, potrivit Wall-Street.

Cea mai recenta evaluare a perspectivei economice intreprinsa de BERD revizuieste, totusi, in crestere previziunile pentru regiune, de la 3,3% in ianuarie, la 3,7% pentru 2010. In ciuda acestui fapt, in Romania si Bulgaria tendinta este inversa, fiind de asteptat o crestere economica neglijabila sau negativa.

Daca in cazul Romaniei, cresterea economica din 2008 a fost de 7,1%, in 2009, tara noastra a inregistrat o scadere a economiei cu 7,1%. In ianuarie, BERD estima ca economia Romaniei va creste cu 1,3% in 2010, dar prognoza dinluna mai a revizuit in scadere aceasta perspectiva, estimand o crestere economica de 0%.

In schimb, pentru Rusia, Turcia, Polonia, Ungaria si Ucraina, BERD si-a revizuit in crestere previziunile din ianuarie.
Potivit raportului, daca riscurile interne asupra perspectivei economice s-au redus in ultimele luni, apar din ce in ce mai pregnant riscuri externe.

Aflati mai multe informatii pe acest subiect pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.