Directorul executiv al companiei producatoare de vinuri, Domeniile Ostrov, Marian Moise a declarat ca piata interna a vinurilor este in continua scadere, dand exemplu luna aprilie a acestui an cand vanzarile au scazut cu circa 30% comparativ cu luna martie.

"Se inregistreaza o cadere libera atat din punct de vedere al volumelor vandute, dar si al preturilor. Probabil ca e dupa Paste, romanul a ramas fara bani, asa incat in luna aprilie vanzarile de vin au scazut cu aproximativ 30%", a explicat Marian Moise.

El a adaugat ca, in acest context, orice producator de vinuri din tara ar trebui sa poata scoate pe piata vinuri ieftine, cu preturi care echivaleaza un euro, scrie NewsIn.

"Suntem obligati sa realizam produse ieftine, dar de calitate. Cred ca orice producator este capabil sa scoata pe piata un vin care sa coste aproximativ un euro", a mai spus oficialul Domeniile Ostrov.

Potrivit lui Moise, cel mai ieftin vin din gama Domeniile Ostrov costa in magazine circa 4,7 lei.

Reprezentantul Domeniile Ostrov a adaugat ca, in acest context, pe fondul crizei economice, romanii se orienteaza catre gama economica de vinuri.

Domeniile Ostrov isi propune pentru acest an o cifra de afaceri de sase milioane de euro si are ca obiectiv intrarea intre primii cinci jucatori de pe piata vinurilor din Romania in urmatorii 3-4 ani.

"Vindem asa cum ne-am propus, circa 150.000 sticle pe luna, asa ca vom atinge in luna iunie 900.000 unitati vandute. Suntem in grafic si vizam o cifra de afaceri de sase milioane euro in acest an", au spus reprezentantii companiei.

Domeniile Ostrov a intrat pe piata vinurilor romanesti la inceputul acestui an, dupa o investitie de circa 20 milioane euro. Producatorul de vin detine 1.600 hectare de teren, dintre care 1.200 hectare de vita-de-vie, iar 400 hectare sunt acoperite cu pomi fructiferi. In prezent, capacitatea de imbuteliere este de 20.000 sticle pe zi. Compania are circa 300 angajati permanenti, iar in perioada de cules a viilor ajunge la peste 1.000 angajati.

Citeste si:
Fiica Ramonei Crăciunescu de la Survivor România a ars de vie! Cum...
Fiica Ramonei Crăciunescu de...

Soiurile cultivate de Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Feteasca Neagra si Pinot Noir pentru vinurile negre, iar pentru vinurile albe cultiva Sauvignon Blanc, Chardonnaz, Pinot Gris, Feteasca Alba, Feteasca Regala si Cramposie. Primele vinuri care vor fi aduse pe piata in prima faza sunt Vinaria Ostrov, Premiat, Cosa di Vino, Domeniile Ostrov, Canaraua Fetii si Cetatea Durostorum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.