Romania ar putea fi nevoita sa returneze CE o parte din banii alocati pentru agricultura, potrivit comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, care nu a precizat insa despre ce suma este vorba. Totodata, Ciolos a declarat vineri, la Bucuresti, ca pachetul legislativ de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC) ar putea fi adoptat pana la sfarsitul anului 2012.

"Nu cred ca mai mult decat in alte state membre", a declarat Ciolos (foto), intrebat de presa daca Romania va trebui sa returneze o parte din banii alocati pentru agricultura. "Depinde, din ce perspectiva privim <maruntisul> asta, pentru unii e putin. Nu este o chestiune care tine de comisari, este un dispozitiv administrativ care verifica tot ce se intampla in toate statele membre", a raspuns el referindu-se la suma.

In ceea ce priveste pachetul legislativ de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC), Ciolos a declarat ca acesta va fi adoptat pana la finele anului 2012, in prezent avand loc o dezbatere publica la care toare statele membre ale Uniunii Europene pot sa isi exprime opinia in legatura cu schimbarile dorite, informeaza NewsIn.

"Avem un calendar pentru perioada urmatoarea privind reformarea PAC, vreau sa prezint in noiembrie o comunicare a Comisiei care sa dea orientarile generale privind reformarea PAC. [...] Dupa aceasta comunicare si dupa o consultare publica, voi pregati pachetul legislativ ce va fi prezentat in 2011, urmand ca pana la sfarsitul anului 2012 sa avem adoptat acest pachet legislativ atat de Consiliu cat si de Parlament
", a spus Ciolos.

Comisarul european s-a intalnit vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Emil Boc, iar in dimineata aceleiasi zile a avut o intrevedere cu presedintele Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.