CFR Calatori este unul dintre "castigatorii" norului de cenusa ce a paralizat traficul aerian european, avand incasari mai mari cu 75.000 euro in acesta perioada.

Traficul de calatori a crescut intre 9 si 11 aprilie, cand traficul aerian a fost paralizat, cu 1.500 de persoane pe relatiile Budapesta, Viena, Istanbul si Sofia, iar incasarile s-au majorat cu aproximativ 310.000 lei (75.000 euro) in cele trei zile, a precizat pentru NewsIn compania CFR Calatori.

"In cele trei zile (9,10, 11 aprilie) in care traficul aerian a fost perturbat din cauza norului de cenusa provenita din eruptia unui vulcan din Islanda, cele mai multe solicitari au fost inregistrate la trenurile internationale, in special catre Budapesta si Viena, dar si spre Istanbul si Sofia", spun reprezentatii companiei.

"Traficul de calatori a inregistrat circa 500 calatori in plus in vagoanele suplimentare, in medie pe zi. Fata de un weekend normal, incasarile din statia Bucuresti Nord au inregistrat o crestere de aproximativ 310.000 lei, in doar trei zile", precizeaza CFR Calatori.

Potrivit transportatorului feroviar, pe rutele interne nu a fost necesara suplimentarea garniturilor de tren cu vagoane, intrucat calatorii au solicitat indeosebi locuri la vagoanele de dormit si cusete, la care gradul de ocupare a fost de 100%.

In trafic international, trenul Dacia, care circula pe relatia Bucuresti Nord - Viena, a avut capacitatea de transport majorata cu 200% duminca 11 aprilie si cu 150% sambata 10 aprilie, in special la vagoanele de dormit si cusete. Trenul Ister, care circula pe relatia Bucuresti Nord - Budapesta, a avut capacitatea de transport majorata duminica cu doua vagoane de dormit si patru vagoane clasa.
Reprezentantii operatorului de stat au precizat ca nu a fost necesara introducerea unor trenuri suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.