Intrarile de bani in Romania din transferuri curente, care includ in special banii trimisi in tara de romanii din strainatate, au scazut in primele doua luni ale acestui an cu 41,3% (616 milioane euro), pana la 874 milioane euro, dupa ce inregistrasera un avans important in ianuarie.

In schimb, iesirile de bani au sporit cu 12%, de la 501 milioane euro in ianuarie-februarie 2009 pana la 562 milioane euro in aceeasi perioada a acestui an, scrie Wall-Street.ro citand datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Deficitul balantei de plati a Romaniei a reinceput sa creasca in februarie, ajungand la 754 milioane euro dupa primele doua luni, in urma diminuarii puternice a transferurilor curente si a dezechilibrului pe partea de servicii.

Deficitul contului curent in perioada ianuarie-februarie 2010 a fost finantat in proportie de 61,8 la suta prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, care au inregistrat 466 milioane euro (comparativ cu 1.326 milioane euro in perioada ianuarie-februarie 2009), acestea fiind in integralitate de natura participatiilor la capital, scrie Money.ro.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.