Consiliul National al Intreprinderolor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) considera ca nu este momentul oportun pentru introducerea impozitului forfetar in perioada de criza, pentru ca ar agrava-o, specificand ca acest proiect necesita oricum lamuriri.

"In 2010 si in 2011, cat mai dureaza aceasta criza economica, nu se recomanda sa se introduca niciun impozit suplimentar. Pentru ca agravezi criza. Trebuie sa asteptam sa treaca si, daca se constata ca sunt binevenite asemenea masuri, noi suntem de acord cu ele", a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, citat de NewsIn.

Acesta a precizat totodata ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) trebuie sa prezinte si o nota de impact privind introducerea impozitului forfetar si se intreaba cum a ales MFP acele 28 de domenii pentru aplicarea lui.

"Nu avem nicio argumentare de ce MFP a ales 28 de domenii pentru impozitul forfetar. De nu au fost 70? De ce nu 5? Introducerea lui trebuie oricum precedata de formule de calcul pentru toate sectoarele. Formula este incompleta, necesita lamuriri, e perioada de criza si ministerul vrea sa introduca niste impozite aberante", a precizat Ovidiu Nicolescu.

Mai multe detalii despre introducerea impozitului forfetar cititi in Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.