Valoarea punctului de amenda va fi calculata in functie de veniturile anuale ale soferului, conform unui proiect legislativ initiat de senatorul PDL Iulian Urban.

Nivelul minim al punctului de amenda va fi de 10% din salariul minim brut pe economie daca ai venituri de sub 30.000 de lei pe an. In cazul in care castigi mai mult vei plati cu procente din venitul total. Odata ce ai fost sanctionat, ai doua saptamani la dispozitie sa te prezinti cu fisa fiscala, pe anul anterior, acolo unde iti platesti amenda.

Contravenientii vor avea obligatia prezentarii fisei fiscale privind veniturile pentru anul anterior in termen de 15 zile de la solicitarea agentilor constatatori sau a personalului incadrat in institutiile specializate pentru incasarea amenzii, dupa caz. Nedepunerea fisei fiscale in termenul mentionat se sanctioneaza cu stabilirea valorii maxime a punctului-amenda”, se arata in textul proiectului de act normativ, citat de Money.ro.

Fiecare contraventie va fi incadrata intr-o clasa de sanctiuni si ii va corespunde un numar de puncte-amenda, in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.