Incepand de miercuri, bancile au putut trece la blocarea temporara a conturilor clientilor, in cazul in care acestia refuza sa completeze formularele cu datele personale la prima intalnire cu banca.

Toti cei care nu au completat formularul pentru actualizarea datelor personale vor fi obligati sa o faca la prima vizita la ghiseu. In caz contrar, li se vor bloca conturile, scrie Romania Libera.

"Nu vom bloca direct conturile si probabil ca nu o va face nimeni. Este, de altfel, un lucru care ar implica foarte multe efecte negative pentru client. Ii vom impune insa clientului sa completeze respectivul formular cu prima ocazie cu care ajunge la banca, iar in cazul in care refuza, abia atunci vom trece la blocarea temporara a conturilor", spune reprezentantul unei banci de top.

Printre institutiile de credit care au anuntat ca data-limita 31 martie se numara si majoritatea bancilor din top 10. Este vorba despre BCR, BRD, Banca Transilvania, Unicredit Tiriac Bank, Bancpost si ING. Pe de alta parte, Alpha Bank si CEC Bank au decis sa nu impuna o data-limita si asteapta, in timp ce Raiffeisen Bank a fixat aceasta data pe 9 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.