Unii dintre cei mai bogati oameni de business din Romania au raspuns la intrebarea din mintea tuturor romanillor : "Cum sa faci un milion de euro?!", in conditii de criza, in mod legal si intr-un timp relativ scurt.
Sorin Ovidiu Vintu, investitor media - 400-450 de milioane de euro
“In conjunctura actuala puteti face un milion de euro daca aveti doua milioane de euro ca sa pierdeti un milion si sa ramaneti cu unul(rade)…Eu nu mai jonglez de mult cu asemenea cifre. Dar acum, in 2010, un tanar nu poate sa faca un milion de euro din munca cinstita(...). Eu unul am avut si noroc cu anul 1990. Toti romanii au avut noroc atunci.”

Gigi Becali, investitor in imobiliare si fotbal - 200 de milioane de euro

“Acum? Pai da, poti sa faci daca-I gasesti pe jos, ii castigi la loto sau ii furi. Sau poate-ai fi genial, sa inventezi ceva dar si atunci iti fura altul ideea si face el banii. Nu merge ba sa faci bani daca pleci de la zero", scrie Money.ro.

Irina Schrotter, creator de moda - 19-20 de milioane de euro

“Depinde. Unii foarte greu, unii foarte usor. Nu vreau sa ma intorc la teoria cu baietii destepti, dar trebuie sa va spun ca nu sunt fericita cand imi dau seama ca de 20 de ani platesc taxe si impozite. Am facut o socoteala si cred ca in fiecare an platesc circa 4 milioane de euro taxe pe toate companiile mele. Nu am nici o mare fericire sa aud ca zilele acestea se discuta de taxarea averilor bogatilor din Romania, fara ca cineva sa aiba bunul simt sa verifice mai intai cum sunt facute, daca au platit taxe sau nu. Mie nu mi se pare normal sa pornim din anul 2010 si sa stergem tot ce a fost in urma. Haideti sa mergem sa verificam, sa vedem fiecare ce are si daca justifica ce are. Daca nu justifica ce are ii confiscam, daca justifica: Bravo tie! Dupa care impozitam cum vreti, dar haideti sa facem curat si in urma, pentru ca in romania sunt prea multi baieti destepti si prea putini oameni corecti si prea multi oameni saraci, din pacate”.

Dan Sucu, proprietar Mobexepert - 240 milioane de euro

“Chiar nu stiu cum. Asta e intrebarea pe care mi-o pune si fiica-mea si nu stiu ce sa-i raspund. Competentele mele sunt limitate la domeniul in care activez si eu stiu doar cum sa fac ca sa nu pierd bani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.