Fondul Monetar International ar putea sa revizuiasca, in scadere, prognoza de crestere economica pentru 2010 aferenta Romaniei, de 1,3% in prezent, a explicat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. O asemenea modificare ar putea fi realizata in urmatoarea perioada, dupa ce reprezentantii Fondului vor analiza evolutina economiei in primul trimestru din 2010

Prognoza din prezent pe care FMI o are pentru Romania indica o crestere economica de 1,3% din PIB in anul 2010, dar aceasta prognoza ar putea fi modificata, cel mai probabil in sensul unei scaderi.

"Ne revizuim estimarile la fiecare 3 luni si peste 3 saptamani venim in Romania pentru a analiza evolutia economiei si vom vedea daca este necesar sa facem o modificare a prognozei de crestere economica pentru 2010. In acest moment nu vad motive pentru ajustari semnificative, dar este adevarat ca ultimele date statistice sunt usor mai slabe decat ne-am asteptat", a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Economia Romaniei s-a contractat cu 1,5% in ultimul trimestru din 2009 comparativ cu trimestrul precedent, dupa ce in trimestrul al treilea s-a inregistrat o crestere minora, de 0,1% fata de trimestrul al doilea din 2009.

Mai multe detalii despre progonza FMI pentru Romania cititi in Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.