Deficitul bugetului general consolidat a fost de 5,8 miliarde lei la finalul lunii februarie, reprezentand 1,1% din Produsul Intern Brut (PIB), in conditiile in care veniturile au insumat 25,2 miliarde lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 31 miliarde lei, potrivit datelor prezentate de Ministerul Finantelor Publice.
Bugetul a trecut pe deficit in luna februarie a acestui an, dupa ce in ianuarie statul reusise sa inregistreze un usor execedent bugetar, de 15,3 milioane lei. Bugetul Romaniei inregistreaza, in mod traditional, excedente in primele luni ale anului, dupa care intra pe deficit, insa autoritatile romane vor o executie bugetara mai liniara in acest an.

Totusi, deficitul bugetar al Romaniei nu trebuie sa depaseasca in acest an nivelul de 5,9% din PIB potrivit agajamentelor asumate de autoritati fata de Fondul Monetar International, scrie Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.