Business25 Martie 2010

Lectura de un minut

Presedintele cipriot Demetris Christofias isi va reduce cu 10% salariul si va aplica aceeasi diminuare si pentru salariile ministrilor si inaltilor oficiali ai statului, ca raspuns la problemele bugetare cu care se confrunta statul.

Christofias a declarat, cu ocazia implinirii a doi ani de mandat, ca reducerile salariale se vor aplica pentru presedinte, pentru cei 10 ministri si pentru principalii colaboratori. Veniturile sale anuale sunt estimate la 145.000 euro, scrie NewsIn.

El a subliniat ca Ciprul trece printr-un an dificil, insa a anuntat ca va lua masuri adecvate pentru iesirea din recesiune.

Ciprul a inregistrat in 2009 prima contractie economica din ultimii 30 de ani, produsul intern brut scazand cu 1,7% fata de 2008.

Economia cipriota se afla in recesiune din iunie 2009. Situatia s-ar putea prelungi intr-o criza fara precedent, daca guvernul nu va stimula cresterea si nu va limita deficitul, care ar putea ajunge la 7% din PIB in 2010, mult peste plafonul de 3% impus de UE.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.