Autoritatile locale si parlamentarii ieseni vor face front comun pentru a obtine 10 milioane de lei de la Guvern, pentru a demara proiectul de modernizare a aeroportului din Iasi.

"Intentionam sa incercam sa promovam o hotarare de Guvern pentru a obtine sprijinul Executivului in implementarea proiectului. Intr-o prima etapa, trebuie alocate 10 milioane de lei. Aeroportul trebuie sa fie un proiect al tuturor parlamentarilor ieseni, indiferent de partid", a spus deputatul PSD Anghel Stanciu, relateaza Wall-Street.

Potrivit acestuia, atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Emil Boc au promis sprijin pentru proiectul de extindere si modernizare a aeroportului, cu ocazia vizitelor pe care acestia le-au facut la Iasi in ultimul an.

Proiectul de modernizare a aeroportului iesean a fost lansat in 2005. In ultimii cinci ani, proiectul nu a putut fi insa implementat din cauza revendicarilor de teren din zona aeroportului. Valoarea proiectului de modernizare se ridica la 200 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.