Compensarea TVA de rambursat cu cel de recuperat, scaderea unei sume achitate la Fisc din datoria principala, nu din penalitati, si reducerea numarului de declaratii fiscale sunt masuri pe care le-ar putea lua Guvernul in perioada urmatoare pentru sprijinirea firmelor.

"In acest moment analizam la Ministerul Finantelor posibilitatea compensarii TVA de incasat cu cel de recuperat si cu alte datorii la bugetul de stat, pentru a elimina blocajele existente in economie si pentru a sprijini firmele", a declarat premierul Emil Boc, citat de NewsIn.

Boc a mai spus ca Ministerul Finantelor analizeaza si posibilitatea "compensarii in trei" in ceea ce priveste datoriile pe care o firma le are catre stat cu cele pe care statul sau o alta societate comerciala le are catre acea firma. O alta masura este cea a scaderii datoriilor achitate catre Fisc din datoria principala, nu din penalitati.

"Practica actuala este urmatoarea: ai o datorie, mergi s-o platesti si prima data iti scade din penalitati ceea ce platesti, dar principalul merge in continuare si produce penalitati, ajungand la faliment sau la insolventa. Am cerut MFP sa analizeze ca, atunci cand platesti o datorie, nu in mod obligatoriu sa-ti taie doar datoriile pe care le ai din penalitati, ci sa-ti taie din datoria principala, pentru ca aceea este producatoare de penalitati si dobanzi", a explicat Boc.

Mai multe detalii despre compensarea TVA cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.