Rata anuala a inflatiei a coborat in februarie la 4,49%, in conditiile in care aprecierea leului a atenuat impactul cresterii preturilor la alimente si marfuri nealimentare, releva datele publicate miercuri de Institutul Nationala de Statistica (INS).

Fata de luna precedenta, preturile de consum au crescut in februarie cu 0,2%, in conditiile in care tarifele la servicii au stagnat, iar produsele alimentare si marfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,24%, potrivit INS.

Cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate in a doua luna din 2010 la energie termica (1,83%), transport urban (1,39%), carti, ziare si reviste (1,35%).

In general, in februarie, alimentele s-au scumpit usor, dar au existat si unele exceptii, la legume si conserve de legume, unde preturile au crescut cu 1,08%, la oua (0,96%), ulei (0,43%) si unt (0,41%). Singurele alimente care s-au ieftinit au fost cartofii, cu 0,33%, pestele proaspat, cu 0,04%, si carnea de porc, cu 0,01%.

Mai multe detalii despre inflatie si cele mai mai cresteri de preturi cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.