Participatiile minoritare ale statului la companii si societati vor face parte dintr-un fond de investitii, care va fi alimentat si din alte surse, banii urmand sa fie utilizati pentru finantarea proiectelor mari de investitii, a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de guvern.

"Guvernul lucreaza la un proiect in vederea constituirii unui fond de investitii care sa poata pune la dispozitie resurse financiare pentru proiectele majore ale Romaniei. Fondul are mai multe surse, printre care si actiunile minoritare pe care statul le are la diverse societati si companii", a declarat Boc, potrivit NewsIn.

Primul ministru a precizat ca infiintarea acestui fond de investitii al statului este una dintre masurile ce vor fi cuprinse intr-un nou plan anticriza al Guvernului.

Masura anuntata de premier vine in contextul in care marile proiecte de infrastructura finantate de la buget avanseaza cu mare greutate, contrangerile bugetare impiedicand o finantare adecvata. FMI si Comisia Europeana au fixat pentru acest an o limita de deficit bugetar de 5,9% din PIB, in cadrul acordului de finantare in valoare totala de 20 miliarde euro.

Mai multe detalii despre infiintarea unui fond de investitii al statului cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.