Ultima fabrica de tigari romanesti este la un pas de a-si inchide portile, luand astfel dupa ea, legendele tutunului autohton: Carpati, Snagov si Marasesti.

In urma cu o luna de zile, cativa angajati ai Fiscului au intrat in celebra Fabrica de Tigarete din orasul Sfantu Gheorghe, judetul Covasna. Aici, „intrusii” opreau curentul si puneau sigilii pe singurele utilaje din tara care mai scoteau inca legendarele marci romanesti „Carpati”, „Snagov” si „Marasesti”. Motivul, pe scurt: anularea deciziei privind preluarea unei datorii istorice de catre autoritati a dus la ridicarea licentei de productie.

Din acea data, cei 103 lucratori s-au trezit in somaj tehnic, cel putin pana cand se va rezolva in instanta situatia, scrie Evz.

Celelalte fabrici care au apartinut Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR), devenita Galaxy Tobacco, si-au inchis deja portile. Dincolo de urmele unei privatizari sub semnul afaceristului Ioan Niculae, mult discutata la vremea ei, la Sfantu Gheorghe, ramasese un soi de „celula de criza” a tigarii romanesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.