A doua etapa a programului guvernamental "Prima Casa" a inceput. Astfel, cei interesati de achizitia unei locuinte vechi si noi, se pot prezenta la bancile inscrise in program pentru contractarea creditelor.

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, a precizat ca pentru cei care se asociaza in vederea constructiei de locuinte, programul va incepe in 10-14 zile, dupa ce fondul de garantare si bancile vor cadea de acord asupra memorandumului tehnic de finantare, relateaza Adevarul.

In cadrul programului, Guvernul ofera garantii de 60.000 de euro pentru cei care vor sa cumpere imobile gata terminate sau la rosu, respectiv de 70.000 de euro si 75.000 de euro, pentru cei care construiesc case noi.

Programul a starnit un interes serios din partea bancilor, dovada ca valoarea totala a plafonului solicitat a depasit cu aproximativ 50 la suta plafonul total de 700 de milioane de euro, alocat de guvern pentru anul 2010.

Afla de aici care sunt bancile care acorda credite in cadrul Prima Casa 2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.