Sistemul de pensii private din Romania a obtinut pana acum rezultate peste asteptarile initiale, considera specialistii Ministerului Finantelor Publice (MFP), in cadrul Programului de Convergenta al Romaniei, document obtinut de Wall-Street.
"Criza economica a demonstrat ca dezvoltarea sistemelor private de pensii reprezinta o alternativa viabila. Desi sistemul privat romanesc a fost implementat recent (Pilonul II de pensii pirvate obligatorii functioneaza din mai 2008, iar Pilonul III de pensii private facultative din a doua jumatate a anului 2007), evolutia acestora este peste asteptarile initiale", se arata in document. Raportul prezinta evolutia economica si financiara a Romaniei din ultimii ani, precum si prognozele pentru urmatorii 3 ani, pana in 2012 inclusiv.

In decembrie 2009 fondurile de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) au raportat un numar de la 4,9 milioane participanti, in crestere cu 8,4% comparativ cu sfarsitul anului 2008. Activele nete administrate de fondurile de pensii s-au triplat fata de sfarsitul anului 2008. Pilonul III – schema de pensii facultative administrate privat a inregistrat un numar de participanti la sfarsitul anului 2009 de peste 187 mii, cu 25% in plus fata de sfarsitul anului 2008.

Mai multe detalii despre sistemele de pensii private gasiti pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.