Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, Romania a devenit o piata tentanta pentru operatorii aerieni din intreaga lume. Afla care sunt primele companii aeriene de pe piata locala, in functie de capacitatea saptamanala a locurilor.
  • Cea mai mare companie aviatica de linie din Europa, Lufthansa, este prezenta activ pe piata din Romania unde pune la dispozitia pasagerilor o capacitate saptamanala de 9.373 de locuri.
  • Cumparata in 2009 cu nemtii de la Lufthansa, compania Austrian Airlines are o capacitate de 3.588 de locuri saptamanale pe cursele in relatia cu Romania.
  • Desi Italia este cea mai mare piata din punct de vedere al numarului de zboruri saptamanale si al destinatiilor in relatia cu Romania, Alitalia are o prezenta destul de discreta pe piata locala.
  • Air France, una dintre cele mai mari companii europene de linie, avea la inceputul lunii februarie o capacitate saptamanala de 3.120 de locuri pe piata din Romania.
  • In ultimii ani, segmentul low-cost a luat amploare pe piata din Romania unde Blue Air si Wizz Air detin suprematia, in timp ce compania natioanala Tarom ramane liderul pietei cu o capacitate saptamanala de 22.529 de locuri.
Citeste integral topul companiilor aeriene din Romania pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.