Cel mai mare ajutor de somaj din Romania nu ajunge in buzunarul unui roman, ci in cel al unui fost angajat neamt. Strainul este stabilit in Romania si primeste acum o indemnizatie de somaj de 7.550 de lei, echivalentul a 12 salarii minime pe economie.

In ceea ce priveste somerii romani, cele mai mari indemnizatii sunt acordate pentru cei care au lucrat in mediul privat. Astfel, un fost angajat al industriei hoteliere din Constanta primeste acum un ajutor de 5.316 lei. Somerul va beneficia de acesti bani timp de 12 luni.

Tot din mediul privat provine si un somer din Arad care traieste cu un ajutor in valoare de 3.800 de lei, pe luna, de care va beneficia pana in iulie 2010. La polul opus, cel mai mic ajutor de somaj este de doar 300 de lei, scrie Money.ro.

Potrivit legii, ajutorul de somaj reprezinta 75% din salariul minim, la care se adauga o suma, provenind din cotizatia la bugetul asigurarilor de stat. Suma variaza in functie de vechimea in munca. rata somajului a ajuns in luna ianuarie la 8.1%, adica peste 740 de mii de someri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.