In 2009, firmele private au continuat disponibilizarile masive, in timp ce numarul de ore suplimentare a crescut, insa numai in prima parte a anului. Cum a inceput 2010?

2010 a debutat din pacate cu o scaderea a numarului angajatilor. Astfel, fata de 2009, numarul angajatilor a scazut cu 18%, volumul fondului de salarii brut s-a comprimat cu 5% , in timp ce numarul de ore de concediu medical a inregistrat o scadere de 22%, conform unui studiu Paylogic, companie specializata in oferirea de servicii de externalizare a salariilor si administrare de personal.

In acelasi timp, nivelul primelor brute per angajat s-a mentinut constant, iar nivelul numarului de ore suplimentare a crescut cu 38%.

Conform unui studiu mai amplu, in anul 2009, a fost inregistrata o scadere in ceea ce priveste numarul angajatilor (-25%), volumul fondului de salarii brut (-18%) si numarul de ore de concediu medical (-30%).

De asemenea, anul trecut s-a inregistrat o scadere a primelor brute per angajat (-47%) si a numarului de ore suplimentare (-74%).

Mai multe detalii despre ce angajari se mai fac in 2010 cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.