Perioada dificila a trecut odata cu acordarea de catre FMI a transelor III si IV, iar efectele pozitive ale deciziei boardului Fondului se vor vedea in urmatoarele saptamani.

"Este un semnal dat catre toate pietele ca Romania este pe drumul cel bun. Decizia boardului executiv al FMI arata seriozitate si stabilitate, ceea ce se va vedea in perioada care urmeaza intr-o crestere a increderii investitorilor si un acces mai usor pe piata de capital. Emisiunea de eurobonduri care se va concretiza in saptamanile care urmeaza va arata ca semnalul Fondului este unul pozitiv", a precizat reprezentantul Romaniei la Fondului Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, citat de Wall-Street.

Ministrul de finante, Sebastian Vladescu, a reafirmat intentia Ministerului Finantelor Publice (MFP) de a emite eurobonduri in primul trimestru al acestui an, turul de prezentare a ofertei urmand sa inceapa in cel mult doua saptamani.

Deficitul bugetar convenit de Romania cu FMI pentru 2010 se ridica la 5,9% din Produsul Intern Brut (PIB). Tanasescu a precizat faptul ca FMI nu a stabilit inca tintele trimestriale privind deficitul public, insa "Romania va atinge aproape jumatate din deficitul convenit pentru anul 2010 pana la data de 30 iunie, deficitul fiind impartit aproape in jumatate, cu o mica pondere in plus in cea de-a doua parte a anului".

Boardul executiv al FMI a acordat Romaniei a treia si a patra transa din imprumut, in valoare de aproximativ 2,45 miliarde euro (2,18 miliarde DST).

Cititi mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.