Salariile din industria aeriana sunt printre cele mai ridicate din Romania, astfel incat un comandant de nava poate castiga pana la 8.000 de euro pe luna, in timp ce o insotitoare de zbor ajunge si la o leafa de 1.500 de euro, potrivit datelor furnizate de compania aeriana Carpatair.

“Salariul unui comandant de nava pe piata locala ajunge, in medie pana la 5.000 de euro pe luna. Doar in cazul Tarom, castigul lunar poate fi de pana la 8.000 de euro”, a declarat Paula Ardelean, vicepresedinte de vanzari al companiei locale de linie Carpatair, conform Wall-Street.

Ea a mai adaugat ca salariul de pornire al unui pilot care tocmai a iesit de pe bancile scolii este de 1.500 de euro/luna. In cazul insotitoarelor de zbor debutante, salariul este de 2.000-3.000 de lei, adica mai putin de 1.000 de euro.

In cadrul marilor companii aeriene mondiale, salariile pilotilor pot atinge chiar si valoarea de 20.000 de euro. Alexis R. are o expertienta de 17 ani in pilotarea aeronavelor de pasageri. De 5 ani lucreaza in cadrul companiei Air France si in prezent, cu tot cu sporuri, ajunge la un venit lunar de 15.000 euro.

“Cel mai bine recompensate sunt zborurile transatlantice care au un grad mai mare de risc, asadar valoarea sporurilor este mai mare”, a mai declarat Paula Ardelean.

Mai multe despre salariile din industria aeriana cititi pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.