Romania este pesimista. Mai mult de jumatate (63%) dintre romani se pregatesc pentru o eventuala reducere a veniturilor in 2010, iar 45% nu si-au planificat bugetul si nici nu intentioneaza, pentru ca nu stiu ce ar putea sa aduca anul 2010, releva un studiu realizat de Aviva.

Potrivit studiului, 70% dintre cei care si-au planificat bugetul familiei sunt casatoriti si au deja un copil sau se pregatesc sa aiba unul, iar 55% dintre acestia au reusit totusi sa faca o astfel de planificare a bugetului au inclus o eventuala reducere a cheltuielilor. Mai mult decat atat, 63% din totalul respondentilor, indiferent daca si-au planificat sau nu bugetul, se tem de o posibila reducere a veniturilor familiei, informeaza Wall-Street.

Bugetul anului 2010 nu arata foarte bine nici pentru cei mai optimisti dintre respondenti. Majoritatea au inclus in buget doar cheltuielile obligatorii (80%) si se pregatesc pentru ce poate fi mai rau. Astfel, doar 46% dintre respondenti au declarat ca isi doresc sa faca achizitii de mare valoare in 2010 (masina, apartament, teren) insa nu cred ca vor reusi, in timp ce 38% dintre ei nici macar nu isi propun.

Mai multe informatii despre bugetul romanilor pe 2010 gasiti in Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.