In conditiile in care, dupa un declin de 50% al pietei de IT in 2009, specialistii estimeaza o diminuare cu inca 25% a pietei, nivelul salarial in acest sector, unul dintre cele mai ridicate din piata, va ingheta la cota anului trecut.

"Pana in momentul in care nu exista ceva aprobat ca si impozit/ taxe suplimentare pe domeniu nu cred ca exista riscul ca salariile sa se micsoreze mai mult decat pana in prezent”, considera Vivien Untaru, director general al companiei specializate in recrutare in sectorul IT, Von Consulting.

La inceputul celui de-al doilea semestru al anului trecut, specialistii in IT reuseau sa isi mentina nivelurile salariale din 2008 fara grijile disponibilizarii sau ale pierderii beneficiilor extrasalariale. Remuneratia unui director de IT intr-o multinationala friza cota de 5.000 de euro net lunar, in timp ce un project manager ajungea sa castige pana la 3.000 de euro, iar un specialist cel putin 900 de euro, potrivit recruiterilor BrainSpotting, companie de HR specializata in recrutare pentru domeniul IT&C.

Fata de primavara anului trecut, toamna 2009 a adus scaderi salariale la angajare de pana la 500 de euro, potrivit Ariadnei Sutac, recruitment manager BrainSpotting. Directorii IT din multinationale au inceput sa isi negocieze salariile de la pragul minim de 3.000 de euro, middle managerii (software development manager, IT department manager), de la 2.000 de euro, iar specialistii cu 2-4 ani experienta, 700 de euro.

In schimb, datele Institutului National de Statistica (INS) indicau, la nivel national, un salariu mediu net de 579 de euro (2450 lei).

Mai multe detalii despre evolutia salariilor din sectorul IT cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.