Din dorinta de a combate munca la negru, guvernantii au decis ca de acum inainte angajatorii vor fi obligati sa inregistreze contractele de munca ale noilor salariati cu o zi inainte ca acestia sa-si inceapa activitatea. Specialistii in resurse umane estimeaza ca masura va avea efectul contrar si va crea si mai multe probleme angajatorilor.

Potrivit unei hotarari elaborate vineri (n.r. 15 ianuarie 2010) de Ministerul Muncii si aprobate de Executiv in aceiasi zi, angajatorii nu vor mai avea la dispozitie termenul de 20 de zile pentru a inregistra contractele de munca ale noilor angajati la Inspectoratul de Munca, aceasta procedura urmand sa fie facute inainte de prima zi de lucru. Astfel, procesul de recrutare se complica, cel putin din punctul de vedere al angajatorilor, cei mai afectati fiind aceia care au activitati in alte localitati.

"Daca ai pe cineva in Oradea, si tu ai procesul de recrutare centralizat, este dificila partea de transmisie, de primire in timp a contractelor semnate. [...] Nu cred ca cei care pana acum lucrau fara forme legale, vor lucra de acum incolo cu forme legale. Tot pe cel care vrea sa fie in reglua cu legistlatia il va afecta", a declarat Csaba Gergely, presedintele HR Club, potrivit Money.ro.

Actul normativ intra in vigoare la zece zile de la data publicarii sale in Monitorul Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.