Primele semne de reducere a crizei financiare sunt vizibile pentru tarile din Europa. Tara noastra, insa, nu a reusit sa iasa din recesiune in trimestrul al treilea, la fel ca alte sapte tari din UE, in timp ce economiile altor 18 state membre au reusit sa inregistreze cresteri fata de trimestrul al doilea al anului trecut.

Potrivit datelor revizuite publicate de Eurostat., economia Romaniei s-a comprimat in trimestrul III cu 0,6%, a patra scadere la nivelul Uniunii Europene, egala cu declinul inregistrat de Cipru, care a fost revizuit in urcare fata de estimarea anterioara.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate de Letonia (-4%), Estonia (-3%), Ungaria (-1,8%). Grecia, Spania si Marea Britanie au mai raportat scaderi ale produsului intern brut fata de perioada aprilie-iunie 2009, de 0,4%, 0,3%, respectiv 0,2%, scrie Wall-Street.

La polul opus, cele mai importante avansuri ale economiei le-au inregistrat Lituania (6,1%), Luxemburg (4,2%), Slovacia (1,6%) si Slovenia (1%). Au mai inregistrat cresteri ale economiei Cehia, de 0,8%, Portugalia si Germania, de cate 0,7% fiecare, Danemarca si Italia, cu cate 0,6%. Austria, Belgia, Olanda si Polonia au avut avansuri de cate 0,5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.