Ministrul agriculturii Mihail Dumitru a declarat astazi ca nu exista posibilitatea obtinerii unei derogari de la Comisia Europeana pentru prelungirea ajutoarelor de stat ce nu mai pot fi acordate incepand cu acest an, fiind luata in calcul doar varianta inlocuirii acestora cu noi forme de sprijin.

“Regimul negociat in tratatul de aderare nu poate fi prelungit, iar acest regim a expirat si nu exista posibilitatea obtinerii unei derogari. Vom incerca varianta inlocuirii ajutoarelor de stat ce nu mai pot fi acordate din 2010 cu forme de sprijin in conformitate cu normele comunitare”, a spus Dumitru, potrivit NewsIn.

Ministrul agriculturii poarta astazi o prima serie de intalniri cu reprezentantii asociatiilor profesionale, printre care si Federatia Agrostar.

Aceasta a anuntat ca va cere ministrului de resort prelungirea cu cel putin un an a ajutoarelor de stat, care nu mai pot fi acordate incepand cu acest an, alocarea a 4% din PIB pentru MADR in 2010 si garantarea 100% a cofinantarii proiectelor PNDR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.