A&D Pharma, cel mai puternic grup de retail farmaceutic la nivel local, a anuntat semnarea unui acord pentru achizitia distribuitorului de medicamente Arishop. Implicit, grupul farmaceutic va prelua si subsidiarele companiei farma Ozone din Polonia, Ungaria, Slovacia si Cehia printr-o tranzactie de 23,15 milioane de euro care se va finaliza in februarie anul viitor.

Achizitia a fost agreata pentru suma totala propusa de 23,15 milioane de euro, din care 12,75 milioane de euro reprezinta suma alocata preluarii Arishop Pharma AD din Bulgaria.

Suma de patru milioane de euro este conditionata de achizitionarea, de catre A&D Pharma, a unei companii active pe una din pietele vizate, sase milioane de euro reprezinta suma pentru preluarea Ozone Laboratories Polska, iar restul restul valorii de achizitie, care se ridica la 400.000 de euro suma alocata pentru celelalte companii, scrie Wall-Street.

O parte din valoarea totala a achizitiei (17,45 milioane de euro) este finantata in schimbul anularii unei datorii catre A&D Pharma, respective creante comerciale ale Mediplus Exim catre Ozpharma Logistics. O suma de patru milioane de euro va fi platita in numerar si este conditionata de achizitia a unei companii care activeaza pe una din pietele vizate. Restul sumei de 1,7 milioane de euro se va plati in numerar in doua transe egale la o data ulterioara, in functie de performantele EBITDA (castigul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) din 2010 ale companiilor achizitionate in Polonia, Ungaria, Slovacia si Republica Ceha.

Oficialii companiei estimeaza ca afacerile preluate vor contribui cu 12% la cifra de afaceri a grupului farmaceutic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.