Multi investitori straini renunta la planurile de afaceri pentru Romania din cauza termenelor foarte lungi la inregistrarea operatiunilor la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), de pana la un an, potrivit casei de avocatura Enescu&Cuc din Bucuresti.

"Mii de companii sau persoane fizice straine care vor sa investeasca in Romania nu o pot face din cauza blocajului instaurat de mai multe luni la Registrul Comertului. Din cauza ca orice infiintare de firma dureaza cel putin o luna si orice modificare sau operatiune in structura unei firme aproximativ un an, multi dintre investitori renunta la planurile de afaceri", se arata intr-un comunicat al casei de avocatura.

Avocatii sustin ca blocajul de la Registrul Comertului, creat de greva judecatorilor de acum cateva luni, face ca orice operatiune in structura unei firme, inclusiv adaugarea unor noi actionari, cresteri de capital social, schimbari de sediu sa nu poata fi realizate pana la sfarsitul anului 2010.

Mai multe despre pierderile cauzate de blocajul de la Registrul Comertului cititi in Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.