Daca in cazul companiilor din Polonia volumul vanzarilor a inregistrat un declin de doar 3,85% in primele sase luni ale acestui an, criza financiara si-a pus amprenta pe activitatea firmelor din Romania, Ungaria si Rusia, tarile cu cea mai mare contractie a vanzarilor in perioada mentionata din Europa Centrala si de Est, arata un studiu realizat de Linea Directa Communications.

Astfel, 14,59% dintre respondentii din Romania au declarat ca vanzarile din 2009 sunt asemanatoare cu cele din 2008.

Ca urmare a crizei financiare numarul companiilor care au afisat o crestere a vanzarilor este extrem de scazut: Cehia – 8,84%, Romania – 9,44% si Slovacia – 10,45%. Cele mai afectate industrii sunt auto, constructii, imobiliare si retail.

In ceea ce priveste aspectele care ar putea contribui la depasirea crizei economice acestea se refera la produse inovatoare si dezvoltarea de noi servicii in concordanta cu nevoile reale ale clientilor.

De asemenea, companiile din Romania se concentreaza pe intrarea pe noi segmente de consumatori si extindere regionala. Potrivit 3,32% dintre respondentii locali intrarea pe noi piete – sectoare industriale noi si arii geografice – ofera oportunitati pentru profit si cota de piata mai bune.

Mai multe detalii despre scaderea vanarilor din Romania cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.