Romania si-a exprimat dorinta de a inlocui Bulgaria in gazoductul South Stream si de a lua parte astfel la acest proiect, relateaza cotidianul bulgar Standart News, care preia o declaratie a vicepresedintelui Gazprom, Aleksander Medvedev.

"Gazprom ia in considerare si alte optiuni in ceea ce priveste proiectul South Stream. Romania si-a exprimat dorinta de a inlocui Bulgaria si a lua parte la acest proiect", a declarat Aleksandr Medvedev. "In cazul in care negocierile cu Bulgaria se impotmolesc, Gazprom va recurge la alte posibilitati. Romania este interesata sa ia parte la proiectul South Stream", a subliniat vicepresedintele Gazprom.

Romania si-a dat acordul ca Gazprom sa faca masuratori in Marea Neagra pentru proiectul gazoductului South Stream, cu conditia ca cel mai mare producator de gaze din lume, Gazprom, sa respecte legislatia din Romania, a declarat la inceputul lunii, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban.

Mai multe despre proiectul South Stream cititi pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.