Fara Guvern si fara buget pe 2010, Romania mai are o problema - vistieria tarii este aproape goala. In plus, lucrurile nu par ca vor intra pe un fagas normal prea curand, in conditiile in care reprezentantii FMI au suspendat acordarea cele de-a treia transe din imprumutul pentru tara noastra, in valoare de 1,5 miliarde de euro.

Mircea Geoana ii acuza pe presedintele in functie, Traian Basescu si pe liderul PD-L, Emil Boc de iresponsabilitate, pentru amanarea bugetului pe 2010. "Suntem la patru saptamani de cand domnul Basescu refuza cu obstinatie, impreuna cu Guvernul Boc, sa trimita Parlamentului bugetul pentru 2010. Asta inseamna amanarea periculoasa a transei de la FMI. (...) Vreau sa exprim ingrijorarea noastra fata de modul absolut iresponsabil in care domnul Basescu si domnul Boc se comporta cu bugetul care contine pensii, salarii, investitii", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

In replica, Emil Boc sustine ca bugetul de stat pe 2010 este un aspect foarte important, care nu poate fi abordat in pripa. "Eu cred ca e bine sa asteptam cateva momente sa vedem care majoritare isi asuma raspunderea pentru acest buget, pentru ca bugetul trebuie sa fie insotit de niste masuri cu respectarea acelor lucruri care sunt trecute acolo. Bugetul va imbraca forma oficiala in cateva zile", spune Boc, citat de Antena 3. [Guvernul a stabilit bugetul pe 2010…in mare parte]

Intre timp, visteria tarii este aproape goala. Fondul Monetar International a refuzat sa vireze cea de-a treia transa din imprumutul acordat tarii noastre, ingrijorat de instabilitatea politica din Romania. Mai grav, au transmis autoritatilor de la Bucuresti ca nu vor face o noua evaluare, pana cand vor avea un Guvern cu drepturi depline cu care sa negocieze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.