Fondul Monetar International nu a stabilit pana in prezent o perioada pentru ca o noua misiune a Fondului sa vina in Romania, a declarat reprezentantul FMI Tony Lybek, adaugand ca tinta de deficit bugetar stabilita pentru 2009, de 7,3% din PIB, nu a fost schimbata.

"Inca nu a fost stabilita o noua misiune. In privinta masurilor fiscale, unele au fost intarziate, dar tinta asumata cu Romania, de 7,3% din PIB, a ramas valabila, iar autoritatile romane fac tot posibilul sa o indeplineasca", a spus Lybek, conform NewsIn.

Ultima misiune a FMI in Romania, de la inceputul lunii noiembrie, a plecat fara o decizie clara, in conditiile instabilitatii politice, institutia asteptand formarea unui nou guvern la Bucuresti pentru a trimite o noua misiune, in urma careia sa poata decide acordarea celei de-a treia transe, in valoare de 1,5 miliarde euro.

Liderul PSD Mircea Geoana declara la finalul lui noiembrie ca "are informatii" ca o delegatie a FMI ar veni in luna decembrie in Romania.

FMI ramane ferm in privinta deficitului bugetar stabilit cu Romania pentru 2010

Fondul va ramane insa ferm in privinta deficitului bugetar din 2010, de 5,9% din PIB, tinta "destul de mare", chiar daca Romania nu va reusi sa iasa din criza politica, a declarat marti reprezentantul FMI in Romania.

"In cazul in care cadrul macroeconomic se schimba putem modifica tinta, asa cum am facut si in cazul cu tinta din martie anul acesta. Am agreat deja o tinta de deficit bugetar de 5,9% din PIB (n.r. pentru 2010) si suntem destul de fermi", a spus Lybek.

El a mentionat ca tinta de deficit public deja agreata cu autoritatile romane pentru anul viitor este "destul de ridicata", iar FMI a fost flexibil in discutiile cu Romania.

Mai multe detalii despre pozitia FMI in privinta deficitului bugetar al Romaniei cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.